Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een vrij eenvoudige techniek. De zon zorgt voor het opwarmen van zonnecollectoren. De zonnecollectoren werken het beste wanneer ze directe zoninstraling krijgen. Ze kunnen dus het beste op een dak op het zuiden worden geplaatst voor het beste rendement.
Door de collector op je dak loopt water(eventueel met glycol). Dit door de zon opgewarmde water wordt vervolgens afgegeven aan een vat. Wanneer er sprake is van zonnig weer zal het vat erg snel warm worden.
Deze warmte kun je dan vervolgens gebruiken om je huis te verwarmen of om mee te douchen.

Wanneer ervoor gekozen wordt om alleen het tapwater te verwarmen zorgt de zonneboiler ervoor dat het water dat je gasketel ingaat alvast zal worden voorverwarmd. Op deze manier is er veel minder of geen gas nodig om de gewenste watertemperatuur te bereiken.

Als je ook wil zorgen voor verwarming wordt in de regel een tweede vat geplaatst. In dit vat wordt dan de warmte vastgehouden die je kunt gebruiken om je afgiftesysteem (radiatoren/vloerverwarming) te verwarmen.

Wat in uw situatie het meest gunstige systeem is verschilt per situatie. Dit is afhankelijk van uw afgiftesysteem, dak oriëntatie en beschikbare ruimte voor de vaten.

UW WONING DUURZAAM VERWARMEN!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.