PVT panelen

Huisverwarmers maakt regelmatig gebruik van PVT panelen als bron voor de warmtepomp. Er worden achter de zonnepanelen dan modules gemonteerd. Door deze modules wordt het bronwater gepompt. Een groot voordeel van het gebruik als PVT panelen als bron voor de warmtepomp is de efficiëntie van het systeem. Je gebruikt ook op koude dagen namelijk direct de zonnewarmte om te zorgen voor een hogere brontemperatuur. Hierdoor is het rendement van de warmtepomp beduidend hoger.
Een bijkomend voordeel is dat de panelen ook nog zorgen voor koeling van de zonnepanelen in de zomer. Hierdoor stijgt het remdement van de zonnepanelen. Zonnepanelen die warm worden presteren namelijk slechter dan zonnepanelen die gekoeld worden.
Naast het voordeel van een efficiënter werkenede warmtepomp en een betere opbrengst van de zonnepanelen is er ok nog het voordeel van het gebruik van een gesloten bronsysteem. Dit systeem heeft geen buitenunit die geluid maakt en geen ontdooicyclus zoals bij een luchtbron.

De PVT panelen zorgen voor het opwekken van de stroom voor de warmtepomp en zijn tegelijkertijd direct de (brine-water) bron voor de warmtepomp. Dit systeem in combinatie met een bodemdeel als het energyhek zorgt voor een zeer goed renderend systeem, zonder geluidsoverlast!

UW WONING DUURZAAM VERWARMEN!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.