Hoe werkt infraroodverwarming

De werking van een infraroodpaneel is erg eenvoudig. Er wordt een elektrische stroom door een geleider gestuurd. Deze geeft dan warmte af. Voor deze geleider zit meestal een glasplaat.

Een belangrijk verschil met het verwarman van radiatoren is dat er veel minder convectie plaatsvind. Infraroodverwarming geeft in plaats van een convectiewarmte een stralingswarmte. Overal waar het een paneel straalt wordt een gelijkmatige warmte afgegeven. Deze wordt opgenomen door objecten waarop het paneel straalt. Afhankelijk van de plaatsing van de panelen wordt je vloer, muur of tafel opgewarmd.
Omdat de panelen door stralingswarmte ook direct jezelf kunnen verwarmen wordt de warmte als erg comfortabel ervaren.
Een IR paneel geeft meestal tussen de 400-1200W aan warmte. Het aantal panelen en de plaatsing van de panelen is erg belangrijk voor het verbruik. We raden aan de panelen dusdanig te plaatsen dat deze zoveel mogelijk direct warmte aan jezelf afgeven. Op die manier ben je warm maar hoef je niet de hele ruimte te verwarmen.

Infraroodverwarming kan energiebesparend werken omdat je heel gericht op bepaalde plaatsen kunt verwarmen en niet alle lucht in de ruimtes op temperatuur hoeft te houden.

De aansturing van infrarood panelen kan eenvoudig met een schakelaar, met een thermostaat of zelfs op afstand via je telefoon.

UW WONING DUURZAAM VERWARMEN!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.